Success Story by Daniel Fong

“Rupanya senang saja ba, kasi upload, tulis sikit2, copy paste dan link2 saja … SIAP!!!…” -Daniel

TAHNIAH DANIEL! Salah satu pelajar Alpha Graphic yg baru2 dpt pendapatan pertamanya drpd Google. Biar usaha sekarang, esok dibayar lipat kali ganda 😊 Hebatt!!

Daniel Testimoni:
“Syukur kepada Tuhan, kerana dia semua rancangan dan impian saya telah menjadi kenyataan.
Dengan ini, saya ingin mengambil peluang untuk mengucapkan terima kasih kepada Alpha Graphic Team terutamanya kepada tenaga pengajar yang telah memberikan nasihat, semangat dan peluang sekali seumur hidup untuk mempelajari ilmu Non-Code Mobile Apps.

Selama 5 bulan bersama sama Alpha Graphic Team, sokongan yang saya terima tidak pernah berhenti, setiap kali ada “news” atau “update”, kami sebagai developer akan dimaklumkan tdk kira siang atau malam. Orang bilang bagaikan biji benih yang d tanam, dijaga , disiram sehingga berbuah dan berbunga. Begitu lah komitmen tenaga pengajar Alpha Graphic berikan.
Untuk pengetahuan kawan2 diluar sana, yang masih lagi mencari pendapatan pasif, menjadi apps developer adalah salah satu daripadanya, sekali kerja seumur hidup merasa hasilnya. Masa kau tidur pun USDollar masuk dlm akaun, apa kita pangil tu? “Work Smart”? Sekali usaha pendapatan dibayar 4 kali ganda 1:4. Kamu urang tidak mahu?

Untuk dijadikan cerita, mula2 saya ingat susah betul ba mahu buat apps ni sebab kalau tinguk di Utube atau mana2 movie mesti mahu pandai tulis tu kod program, sekali sudah kursus 2 hari Nahhh ni kali la saya bilang dalam hati. Terus saya set sudah apa apps yang saya mahu buat lepas balik dari kursus. Rupanya senang saja ba, kasi upload, tulis sikit2, copy paste dan link2 saja … SIAP!!! Mula2 tu memang ada susah sikit mahu faham sebab belajar benda baru kan. Tapi selepas seminggu, malakat suda tu step2 dalam kepala.

Lagi satu Alpha Graphic menyediakan nota2 yang ringkas, padat dan yang paling penting mudah difahami. Selain itu, Alpha Graphic juga telah memberikan tutorial dalam bentuk Video yang boleh diperolehi melalui website Agma2u.. semua ada ba urang bilang.

Berikut adalah diari perjalanan 5 bulan saya sebagai Apps Developer .
Apr 28,2019 Saya tamat mengikuti kursus dan Sah sebagai Apps Developer (2 Apps berjaya dirollout).

May 14,2019 Apps pertama saya.

Sehingga July 27,2019 saya mempunyai 6 apps.

Aug 31,2019 payment threshold telah dicapai.

Sept 25,2019 Terima bayaran “gaji” daripada Google.

Sekali lagi daripada saya, Terima kasih kepada Alpha Graphic Team kerana membuka minda dan memberikan peluang menjadi sebahagian daripada Keluarga Alpha Graphic.

Kawan2 diluar sana bila lagi mau mengatur langkah pertama sebagai Apps Developer. Saya suda, kamu bila lagi? Jangan kasi lama kawan2, saya tunggu kamu di dalam watsapps group Alpha Graphic.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − six =